Podcast: Kriptovalute, Turska uzor u ekonomiji, Influenseri kao daije - Almir Čolan, prof.

Oct 17, 2024

Petu sezonu podcasta “Putokaz” započinjemo sa zaista posebnom epizodom i posebnim gostom. Svjetski poznat i ugledni univerzitetski profesor i predavač, profesor Almir Čolan, gost je naše trideset sedme epizode. Islamski koncept ekonomskog sistema njegova je uža specijalnost, te smo ponajviše razgovarali na tu temu, posebno se osvrčući na pitanja poput Kripotovaluta, Temu prodaje, Dolarizacije tržišta, Metoda velikih država kako da ovladaju svjetskom ekonomijom.

Naravno dokali smo se i ekonomije BiH, njenih pozitivnih i negativnih strana, primjera poput Živinica, Gračanice i drugih manjih gradova koji su postali ekonomski friendly zone. Profesor je imao i nekoliko savjeta za sve one koji žele krenuti putem pokretanja sopstvenih biznisa.

Naravno nezaobilazna tema je bila i dawa, a profesor je član mnogih svjetski poznatih i priznatih dawetskih organizacija, te je imao jedinstven uvid u stanje dawe u svijetu. Na kraju nam je profesor potcrtao da je najvažnije ulagati u sebe i vidjeti sebe kao zasebnu ekonomiju s ciljem ličnog unapređivanja i usavršavanja.

Zaista epizoda koja će vjerujemo da bude osvježenje i prilika da mnogo toga naučimo od čovjeka koji je kao Bošnjak uspio da se etablira u svjetskom ekonomskom sistemu, kao jedan od poznatijih stručnjaka iz oblasti islamske ekonomije.

Youtube link: youtu.be/wV_QcFFhfZo?si=QY8vVywhFOaG3zyi

Close

50% Kompletan

Prijavite se ovdje za email notifikacije.

Unesi podatke